Tweedehands Willen

Nico van Lieshout (1956) was zesenveertig toen hij voor het onderwijs koos. Hij had er al een leven opzitten als boekhouder en kantoorbediende bij een uitgeverij. In 2002 vroeg hij aan de rector van het Almeerse Helen Parkhurst, school voor vwo, havo en vmbo-tl, of hij in een stage mocht uitproberen of werken op een school iets voor hem was. Het werd hem toegestaan, van het één kwam het ander en gaandeweg viel hij van de ene verbazing in de andere. Daarvan deed hij de afgelopen jaren wekelijks verslag op de site van de school. In dit boekje vindt u een ruime keus uit de wekelijkse columns.

Nico van Lieshout publiceerde eerder: Bob Bronshoff, René Sommer en Nico van Lieshout, Mijn beste vriend, Amsterdam 2006

De columns van Nico van Lieshout spraken ons direct aan. Zo willen we dat er met onze kinderen wordt omgegaan. Onze kinderen ook: zij willen vrij in hun keuze zijn, hun eigen weg volgen. Natuurlijk geven we onze liberale ideeën mee. Onze normen en waarden. Maar ze mogen deze volledig naar eigen idee inzetten.
De auteur van Tweedehands Willen geeft les aan Daltonschool Helen Parkhurst in Almere, de school waar onze kinderen hun schooltijd hebben doorgebracht. Een prachtige school – 2000 leerlingen en toch klein. Zo’n school die je voor je zou wensen toen je zelf nog op school zat. Het is dan ook niet zo heel gek dat we de columns lekker leesbaar vind.

Natuurlijk zijn we het niet met alle inzichten van Nico eens en dat maakt dit boek juist zo leuk: je kunt je er ook aan ergeren.Het voorwoord is geschreven door René Peeters (wethouder onderwijs Almere) voor een editie die vooral in Almere wordt verspreid en door Boris van der Ham (woordvoerder onderwijs Tweede Kamerfractie D66) voor de rest van Nederland.

Beide voorwoorden raden het boek aan.U vindt de voorwoorden met een tweetal columns hier: voorwoord René Peeters en voorwoord Boris van der Ham

auteur: Lieshout, Nico van | ISBN/EAN: 9789460000317
Ingenaaid Boek | pagina’s | Uitgeverij MultiLibris |
Illustraties: N | Afmetingen(mm): 211 x 136 x 16 | Gewicht(g): 233 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archief