Griekenland en Turkije

Griekenland & Turkije

Griekenland & Turkije

In 2010 schreef een recensent na verschijning van de reisbundel ‘Vlag wappert, we gaan!’ dat ‘gezien zijn schrijftalent, scherpe observaties, passende ironie en compositorische ambitie, Louwerse met een langere adem zeker volledig moet kunnen slagen, zelfs de verwende reisverhalenlezer moet kunnen verrassen!’

Vier jaar later moeten we concluderen dat Roland Louwerse zijn belofte meer dan waar maakt. Na en tijdens het schrijven van twee zeer succesvolle onderwijsboeken, zette hij zich aan een monumentaal werk: het schrijven van een cultuurhistorische geschiedenis van Griekenland en Turkije.

Het doel van het boek is meer dan alleen de lezer informeren en amuseren. Het wil de lezer ook doordringen van het feit dat Griekenland en Turkije als broer en zus met elkaar verbonden zijn, al het onderlinge gekibbel ten spijt.

Wat het boek een typisch Louwerse boek maakt, is de vlotte stijl en de combinatie van cultuurhistorische data vermengd met persoonlijke ervaringen en anekdotes. Zoals een classicus en docent klassieke talen betaamt, jongleert hij vakkundig met de soms weerbarstige stof en toont hij zich een meester in het aanschouwelijk maken van taferelen van soms duizenden jaren geleden.
Het enthousiasme waarmee Louwerse de lezer laat delen in zijn ervaringen, nodigt uit tot verdere lectuur en wellicht tot het boeken van een reis naar de Middellandse Zee om deze landen zelf met een bezoek te vereren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archief