Eten als een Franse Non

Een superslanke, sterke
en spirituele levensstijl

Miek Pot beschrijft in dit boek haar persoonlijke ervaringen met het dieet dat zij in haar kloostertijd heeft nageleefd en tegenwoordig weer vol overtuiging volgt. Een dieet dat haar bewustzijn versterkt en haar energiek en fit doet voelen.

Uitgangspunten van dit specifieke kloosterdieet zijn het behouden van een zuurgraad in evenwicht; een correcte samenstelling van maaltijden; gestoomde voeding, waaronder veel groenten en fruit en nauwelijks vlees. Alsook het gebruik van uitsluitend biologische producten en volledige onthouding van geraffineerde suikers.
Eten als een Franse non gaat over discipline, je goed in je vel voelen, liefde voor jezelf en voor je lichaam hebben, en daarmee vanzelfsprekend ook voor je ziel.

Miek Pot bracht twaalf jaar door in een kluizenaarsklooster. Als leidinggevende van de kloosterkeuken heeft zij veel voedingswijsheid opgedaan. Zij is historica, Internationaal NLP trainer, Certified Enneagram Trainer, Astrologe en ex-contemplatieve non en gaat in dialoog met mensen.

Zij schreef ook: Stil verwonderen (2019), Mijn stille kloosterleven (2014), De grote stilte (2014), Thuiskomen (2010), Hildegards godin (2009), Doorkruist land (2016), Eten als een Franse non (2017), Memoires van een Franse dame in Holland (2017), Innere Stille finden (2015), In der Stille hörst du dich selbst (2018)

Eten als een Franse Non
Auteur: Pot, Miek |
ISBN/EAN: 9789082466034 (paperback) – 9789082466089 (ePub)
Paperback | 116 pagina’s | Uitgeverij Miek Pot
Illustraties: J | Afmetingen(mm): 135 x 210

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

The Awakening of the Soulful Leaders

The Awakening of the Soulful Leaders delivers a message of hope of a better world. Jaap Geerlof, a former...

Thuiskomen

Contemplaties van Miek Pot De contemplatie is de Westerse mystieke weg die tot een innerlijk weten leidt en...

De Groeislinger

Integraal sturen in organisaties Onze sterkste mentale kracht is de intuïtie. Velen hebben echter niet...

Tweedehands Willen

& andere verhalen uithet voortgezet onderwijs Nico van Lieshout (1956) was zesenveertig toen hij voor...

Stil verwonderen

Een vleugje ogenblik In dit boekje staat een verzameling haiku’s. Een haiku raakt iets aan zonder het vast...

Paul de Blot SJ

Paul de Blot is in 1924 geboren en opgegroeid in Indonesië. Na vijf jaar concentratiekamp werkte hij als...

Ik heb een droom

Van duurzaamheid tot zingeving Vijf jaar lang was spiritualiteit op Nyenrode het onderwerp van de colleges...

Parthenope

‘Parthenope’ is een verhalend gedicht, dat zich af speelt in de hoofdstad van de Mezzogiorno. Aan de voet...

Duurzaam zakendoen door liefde voor de natuur

Een gesprek met Pierre Teilhard de Chardin Dode stof kan nooit tot leven komen en een aap kan nooit mens...

Mystiek van het zakendoen

Op zoek naar de spirituele krachtvan organisaties Dee Hock, de oprichter van de bekende Visa Card Company...

Eten als een Franse Non

door | feb 1, 2017 | Producties, Uitgeverij Miek Pot

Categorieën

Archief