De nieuwe democratie waarin
alleen de mens centraal staat
Vraagt u zichzelf wel eens af of de dagelijkse werkelijkheid waarmee wij ons leven inrichten houdbaar is voor de toekomst? Tenzij een crisis ons daartoe aanzet stellen wij onszelf die vraag niet zo snel.
Toch worden we steeds meer geconfronteerd met situaties en inzichten die inbreuk doen op de routine van onze dagelijkse keuzes, zowel privé als professioneel. Hoe gaan we hiermee om? De geldgedreven consumptie-maatschappij is structureel in crisis en verlangt een geheel nieuwe aanpak. Dat is mogelijk maar verlangt wel wat ingrijpende veranderingen in onze maatschappelijke samenwerking. En het moet snel gebeuren omdat anders de chaos niet te overzien zal zijn.
De huidige institutionele machtsverdelingen kunnen enorm bijdragen aan die verandering maar kan er niet de initiatiefnemer van zijn. Wie dat wel is, leest u in Sustainocratie. Het boek is geen idealisme maar een praktische realiteit van een nieuwe democratie, waarin de mens centraal staat.
Sustainocratie: deze ontstaat nu, terwijl u leest. U kunt eraan meewerken met uw eigen talent en de inzichten die het boek u aanreikt.
Jean-Paul Close (1958) is geboren in Den Bosch (NL) en verhuisde op 16 jarige leeftijd met zijn familie naar Spanje. Daar beleefde hij de dood van dictator Franco en de opkomst van de monarchistische democratie. Hij studeerde wiskunde en computerkunde in York University (UK) en deed een vervolg opleiding Internationale Bedrijfskunde op Nyenrode (NL).
Gedurende de daaropvolgende jaren wisselde hij een internationale directie carriere af met persoonlijk, multicultureel ondernemerschap. In 2001 besloot hij terug te verhuizen naar Nederland om zijn kinderen de Nederlandse cultuur mee te kunnen geven. De cultuurschok was enorm. Nederland was in al die tijd sterk veranderd. Het bracht crisis en chaos in het gezin waardoor het uiteen viel. Hij besloot dat dit niet de maatschappij was die hij aan zijn kinderen wilde overdragen’. De rest is nu geschiedenis en leest u in dit boek.
Het is tijd om het masker van de oude maatschappij af te leggen zodat de nieuwe maatschappij zich in volle glorie kan laten zien. Dit boek is een bijzonder manifest om vanuit het innerlijke vuur van ieder van ons de nieuwe maatschappij vorm te geven.
Hans Heijnen, Fontys – Persoonlijk ondernemerschap
‘Dit boek gaat over menselijkheid in menselijke organisaties […]’
Prof. Paul de Blot, Nyenrode – Business Spiritualiteit
Een doorleeft boek. Elke zin is waar!
Ass. prof. Aloy Soppe, Erasmus – Financiële Ethiek
Een sustainocratische pionier is een onafhankelijke initiatiefnemer of initiatiefneemster voor een complex nieuwetijds samenwerkingsproces tussen locale overheid, bedrijfsleven, burgerbevolking en onderwijs. Het model wordt reeds toegepast in AiREAS in Eindhoven.
0 reacties