Holistisch regeren, ondernemen en managen vanuit een financieel en economisch perspectief
Oud Indiase wijsheid voor de hedendaagse, economische problemen …
De huidige economische crisis houdt ons in de greep. We zoeken naar een nieuwe duurzame samenleving en moeten ons daarbij bezinnen op onze houding en gedrag. Vooral onze politieke leiders, onze managers en ondernemers hebben een verantwoordelijke taak om de economische crisis het hoofd te bieden. Daarvoor moeten ze op verschillende terreinen stappen terug doen, terug naar de basis.De betekenis van Kautiliya’s Arthashastra verschaft daar input voor. Het handelt over de richtlijnen die de eerste managementgoeroe uit India, Kautilya, 2400 jaar geleden verwoordde in zijn meesterwerk Arthashastra. Kautilya was een holistische denker, geschoold in de economie, filosofie en militaire strategie en wordt ook wel beschouwd als de vader van de economie. Zijn pragmatisme, visionair denkwijze, intelligentie en brede aanpak is door niemand geëvenaard.
Sharda Nandram vertaalt en bewerkt in deel twee van dit boek het Engelstalige Kautilya’s Arthashastra; The way of Financial management and economic governance, dat in opdracht van de Priyadarshni Academy door Indiase wetenschappers is samengesteld.
In het eerste deel geeft ze haar eigen visie over hoe de ideeën van Kautilya zijn toe te passen op actuele thema’s voor de Nederlandse samenleving, waaronder de huidige economische crisis, management, onderwijs en ondernemerschap. Zij reflecteert op de Indiase sociaal-culturele tradities, het huidige Indiase ondernemerschap en bespreekt daarbij ook de keerzijde van economische groei.
Sharda Nandram is professor Entrepreneurship aan de Hogeschool van Arnhem Nijmegen en associate professor Entrepreneurship aan Nyenrode Business Universiteit. Sharda heeft psychologie en economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is gepromoveerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij is auteur van diverse (inter) nationale boeken en artikelen over ondernemerschap, management en spiritualiteit.
0 reacties