Helden voor helden

Ik kwam in contact met dit project door een kennis van mij, die mij vroeg of ik een adresje wist dat boeken printing on demand goedkoop kon produceren. Het is natuurlijk niet moeilijk dit soort vragen te beantwoorden als dit nu net je specialiteit betreft.

Het was voor mij onbekend waar het over ging, enkel dat het een project betrof van een meisje dat in haar omgeving nog vaak te maken had gehad met de ziekte kanker. Op zo’n moment weiger je niets meer en ik stelde voor het project technisch te begeleiden en de vermenigvuldiging te verzorgen.

Verdere gesprekken leerde me dat het project al een tijdje liep maar dat het nog niet van echt produceren was gekomen omdat zoiets nogal duur was en er te weinig boeken gemaakt konden worden.
Dit probleem was meer een uitdaging voor ons.

Veel volwassenen hebben er aan meegewerkt maar het is een product van het meisje (Demi Brama) en haar klas. De omslag was er al en de inhoud ook. Het enige wat ik er aan heb toegevoegd is de opmaak van het binnenwerk van het boek – dit is vaak de aardige bottleneck. En de vermenigvuldiging door middel van printing on demand.

Demi heeft met haar klas door middel van het schrijven van teksten het overlijden van een klasgenoot trachten te verwerken. Als het product dan ook nog eens een boek is, kan een verwerking wellicht nog beter tot kracht komen. Het is mooi te zien hoe kinderen omgaan met hetgeen hun overkomt. De mooiste verhalen lees je.

Demi heeft ook bedacht sponsors bijelkaar te halen voor de productie van het boek en wat over zou blijven moest naar Stichting KiKa. Welnu … het boekje heeft nu al geld opgeleverd. Een mooi resultaat voor KiKa. En ze hoopt dat er door middel van verkoop van het boek nog meer geld bijeengebracht wordt voor KiKa.

Overigens leuk om te zien dat wanneer een stichting zoals KiKa er bij betrokken wordt, sponsors relatief eenvoudig te vinden zijn.

Een mooi boek, leuk om te lezen of weg te geven.

B E S T E L L E N

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archief